Skip to main content

E-handelen er stadig stigende.

105 mio. handler til en samlet værdi på 71,2 mia. kr.

I dag er det nemt at starte en forretning og folk har fået lyst og mod til at starte en webshop eller tilbyde en service over nettet. Ifølge Foreningen for Danske Internethandlende, FDIH.dk, steg online handelen med yderligere 7.6 mia kroner i første halvdel af 2019. I alt 105 millioner handler til en værdi af ca 71,2 mia kr.

Der er derfor også brug for revisorer, til at gennemgå regnskaber i forhold til selvangivelser, fradrag, refunderinger, moms m.m.

Dette indlæg er rettet til revisorer og bogholdere, men også jurister og andre erhvervsdrivende der tilbyder hjælp til e-virksomheder.

Hvor finder man sin revisor?

De fleste søger på Google, som også er den søgeplatform der bliver brugt mest i Danmark (se billede nederst). Kommer din hjemmeside op på side 1? Hvis ikke, hvordan ser din målgruppe dig så? Er din hjemmeside optimeret til mobil? 1/3 af danskerne surfer på nettet over mobilen.

 

Tag derfor et kristisk blik på din hjemmeside nu og få tilpasset det nødvendige.

En tidssvarende hjemmeside er troværdig

En gammel hjemmeside som ikke skalerer sig til en mobil, giver et meget uheldigt førstehåndindtryk. Tekst der forsvinder ud af skærmen, eller er meget lille fordrer, at brugeren skal zoome, og arbejde for din information. Det er de færreste der har tålmodighed til det i dag. Billeder som vises halvt, som indlæses langsomt, eller billeder som er så grynede at din hjemmesides samlede udtryk bliver sjusket, er også med til at gøre din virksomhed utroværdig.

Man kunne tænke: “Her vil jeg ikke overdrage mine følsomme oplysninger?”

En sådan hjemmeside får også en reduceret søgeplacering på Google. Google opdaterer sine søgemaskiner flere gange om året og nu er belønner Google hjemmesider med brugervenlighed. Dvs. overskuelig information på hjemmesiden, responsivt indhold (tilpasning til markedets forskellige skærmstørrelser), enkel betjening og genkendelige brugeflademønstre. Dvs. at f.eks. menuen er i toppen og det samme sted på alle dine undersider.

SSL – sikker surfing

Et andet men lige så væsenligt punkt er sikker surfing (SSL-certifikat). Din hjemmeside bør køre med krypteret data, så følsomme oplysninger beskyttes. Er du i tvivl kan du kigge lige til venstre for din hjemmesideadresse. Der bør være et symbol af en hængelås.

Hvis der står usikker forbindelse eller et advarselstegn, vil Google se det som en svækket hjemmeside og rangere den lavere i søgeresultaterne, da Google belønner brugervenlighed og derigennem brugersikkerhed.

Det kan altså være en go idé at få set sin hjemmeside efter under kølerhjelmen, så målgruppen nemt kan finde dig, læse om dig og din service eller produkt, og få kontakt til dig gennem din hjemmeside. Det er din virksomheds primære udstillingsvindue.

GDRP – persondatalovgivning og lovpligtig information

Har du en hjemmeside med henblik på erhverv skal du overholde gældende regler for håndtering af persondata.

Det drejer sig konkret om browserens cookies, geolokation, brugeranalyser som Google Analytics, CRM, m.m.

Af lovpligtig information kan nævnes virksomhedens navn, fysisk adresse, CVR-nummer, kontaktoplysninger i form af email, telefon eller andet.

Advokater og revisorer som yder lovreguleret erhverv, skal tilbyde flere oplysninger, som bl.a. brancheorganisation og tilhørsforhold.

Inden en ny hjemmeside

Tænk på at du henvender dig til dine kunder.

En hjemmeside, der er kundevendt, taler til kundernes situation og behov, i modsætning til at tale indad mod virksomheden selv.

Du bør med andre ord ikke ligne en barsk og ubesejret mester der kører tingene i sit eget tempo, men en empatisk og tålmodig samarbejdspartner, der forstår at selvangivelser og regnskab kan virke uoverskueligt for den travle selvstændige.

Har du brug for hjælp til din hjemmeside, står jeg klar til at hjælpe dig.

Thomas Eriksen

Administrator | Webdesigner