Skip to main content

Animationer kan gøre din hjemmeside mere inviterende for din målgruppe.

I denne artikel skal det handle om animationer. Nærmere bestemt Lottie-animationer, der med deres automatiske afspilninger, kan få hjemmesiden til at virke mere levende.

Denne artikel er ment som en hurtig introduktion til lottiefiler. En appetiser om du vil.

 

Animationer som konverteringsfaktor

Video er mere inviterende for brugerne end billeder på f.eks. sociale medier. For meget video på en hjemmeside kan nedsætte indlæsningshastigheden betragteligt. Derimod er små gentagende animationer effektive til call-2-action, f.eks. at få nogen til at tilmelde sig nyhedsbrev, bestille et produkt, eller blot som blikfang. Prøv selv.

 

Lottie vs GIF

Lottie-filer er op til 10 gange mindre end gif-filer, hvilket øger indlæsningshastigheden på hjemmesiden, og derved medvirker til en forbedret brugeroplevelse.

GIF-filer består af flere billeder der sættes sammen som en lille film. Lottie-filer er kode der trækker på JavaScript m.m. og er derfor et selvstændigt lille animationsprogram, der kan køre i ring eller blot køre en enkelt gang, når nogen besøger siden.

 

Indstillingsmuligheder

Med Lottie-animationer kan man tilpasse flere faktorer. Hastighed (som set herunder), farve, størrelse, delay, afspilningsmode (loop, enkelt, forlæns, baglæns).

Halvt tempo

Normalt tempo

Dobbelt tempo

Lottie på nettet

Jeg har selv brugt lottiefiles.com og lordicon.com til mine egne animationer. Lottiefiles.com er et community hvor bruger kan dele deres animationer. I bloggen kan du finde inspiration og how-to til dine egne kreationer.

Prøv dig frem 🙂

Tak fordi du læste med.

Thomas Eriksen

Administrator | Webdesigner