Man siger at børn af en selvstændig far eller mor bliver selvstændige.

Fortid

Min far havde et elektrikerfirma som han var nødsaget til at starte op, da han blev fyret i starten af 80’erne. Der var ikke arbejde at få, og udsigten som selvstændig, i en branche og tid uden arbejde, var ikke tiltrækkende. Men noget måtte han gøre for at kunne forsørge sin familie. Han startede selv.

Og han klarede sig. Med overarbejde, bekymringer om næste måneds arbejdsmængde til medarbejdere, tilbud til kunder, chancer der blev taget og brændt. Han gjorde det hele.

Springet

Nu har jeg taget springet uden den mindste anelse om denne eller næste måneds arbejdsmængde. Lige nu er der ingenting, men jeg ved at der er et betydeligt behov for det jeg tilbyder, men også mange karismatiske konkurrenter derude.

Konkurrencen

Man må skille sig ud og blive set. Pris er som regel et konkurrencepunkt og hvordan sætter man sin pris? Man sætter først og fremmest sin pris efter de udgifter man har. Man kan have folk ansat som skal have løn, man kan have et flot kontor som man skal betale leje på, man har måske firmabiler eller frokostordninger m.m. Udover prisen er der værdiopfattelsen. Føler kunden at den gør en god handel? Får noget for pengene eller støtter en god sags tjeneste.

Mine prioriteter

Jeg har ikke store udgifter, og vil ikke have store udgifter. Jeg vil ikke have medarbejdere ansat, for jeg vil kunne arbejde hjemmefra, hvor jeg har mit kontor.

Jeg vil undgå at skulle pendle mange km om dagen, fordi jeg hellere vil bruge tiden til at være sammen med mine børn, og jeg vil gerne passe på naturen, ved at holde op med at køre så meget i bil. Jeg har også valgt at plante et træ for hver kunde jeg får. Det er både symbolsk i det at hver kunde bliver realiseret i en levende statue, men mest af alt for at lade træerne opsamle den CO2 lukker ud. Et træ kan binde 4 tons CO2. Gennemsnitsdanskeren bruger 8 tons CO2 om året (ifølge magasinet Ingeniøren). Jeg vil være med til at skabe en bølge af miljøansvarlige virksomheder. Det tror jeg på bliver et stort fremtidigt værdipunkt i kunders valg.

Konsekvenser af nystartet virksomhed

Jeg må spare, så mine børns behov blive dækket. De skal have tøj, mad og lige så vigtigt: kærlighed, omsorg og opmærksomhed. Hvem ved – måske bliver de en dag en del af min nystartede grønne virksomhed.

Min mission

Jeg vil skabe en grøn bevidsthed/samvittighed hos virksomheder. Det er ikke nok kun at lade marketingafdelingen vifte med et grønt flag fordi det er populært. Vi skal gøre noget for at rydde op efter tidligere tiders ansvarsløse resursespild og forurening. Og jeg starter med mig selv.

Thomas Eriksen

Om Thomas Eriksen

Webdesigner & underviser